استاندارد IP در دوربین مداربسته، نشان دهنده مقاومت دستگاه ها و تجهیزات الکتریکی را در برابر ذرات گرد و غبار (اجسام جامد) و همچنین مایعات تعیین می کند. این استاندارد شامل دو حرف I-P و دو رقم در کنار آن است که درجه حفاظت محصولات را نشان می دهد. IP مخفف عبارت Ingress Protection است. رقم اول بعد از آن، نشانگر مقاومت در برابر گرد و غبار و رقم دوم، میزان مقاومت در برابر رطوبت را نشان می دهد. استاندارد IP در دوربین مدار بسته نشان دهنده درجه مقاومت آن در برابر عوامل مذکور است. با مراجعه به جدول زیر و با توجه به ارقام، می توان از رتبه بندی مقاومت گرد و غبار و همچنین نفوذ آب به خوبی مطلع شد. با توضیحات گفته شده و با کمک جدول متوجه خواهید شد استاندارد IP دوربین مداربسته چیست.

 

 

رقم اول:

0 : بدون حفاظت

1 : حفاظت شده در برابر ورود اجسام جامد با قطر بزرگتر از ۵۰ میلیمتر

2 : حفاظت شده در برابر ورود اجسام جامد با قطر بزرگتر از ۱۲ میلیمتر

3 : حفاظت شده در برابر ورود اجسام جامد با قطر بزرگتر از ۲٫۵ میلیمتر

4 : حفاظت شده در برابر ورود اجسام جامد با قطر بزرگتر از ۱ میلیمتر

5 : حفاظت شده در برابر ورود گرد و غبار

6 : حفاظت شده در برابر ورود ریز گرد

 

رقم دوم:

0 : بدون حفاظت

1 : عایق در برابر چکه های عمودی آب

2 : عایق در برابر چکه های آب با حداکثر زاویه 15 درجه

3 : عایق در برابر پاشیده شدن آب با حداکثر زاویه 60 درجه

4 : عایق در برابر بارش آب از هر جهت و هر زاویه

5 : عایق در برابر پاشیده شدن آب با فشار از هر جهت

6 : عایق در برابر پاشیده شدن آب با فشار زیاد از هر جهت

7 : عایق در برابر قوطه ور شدن موقت دستگاه در آب

8 : عایق در برابر استفاده دائمی در آب

 

اعداد استاندارد IP به چه معناست؟

هرچه درجه استاندارد IP در دوربین مدار بسته بالاتر باشد، احتمال نفوذ ذرات گرد و غبار و همچنین رطوبت به داخل دوربین کمتر خواهد بود. در نتیجه، دوربین طول عمر بیشتری خواهد داشت. 

به طور مثال اگر دوربین مدار بسته ای، دارای استاندارد IP66 باشد، به این معناست که کاملا در برابر ورود ذرات گرد و غبار ایزوله بوده و همچنین در برابر بارش باران های شدید و یا هر گونه پاشیدن آب با فشار بالا، مقاوم است.

 
 
 

تفاوت IP66, IP67 با IP68 چیست؟

IP66:نشان دهنده مقاومت دوربین های مداربسته ای است که در برابر نفوذ گرد و غبار و فشارهای زیاد آب عایق هستند.
 IP67: این استاندارد IP در دوربین مداربسته برای دوربین هایی به کار می رود که به مدت 30 دقیقه در عمق 1.5 متری آب دوام می‌آورد.
 IP68:این استاندارد نشان می دهد که دوربین مداربسته کاملاً ضدآب است و قابلیت استفاده در زیرآب را نیز دارد.

 

تفاوت بین water resistant, waterproof, and weatherproof  چیست؟

اینها عموماً اصطلاحاتی است که در بازاریابی مورد استفاده قرار می گیرند. شما برای انتخاب دوربین مناسب باید به دنبال کدهای IP بگردید. از این طریق مطمئن شوید که دوربین درجه حفاظتی که شما نیاز دارید را ارائه می دهد.

دوربین Water resistant

مقاومت در برابر آب است که باید بسته به فشار آب و حجم آب در درجات حفاظت در نظر گرفته شود. دوربینی که در معرض آب پرتاب شده با فشار بالا قرار می گیرد، باید دارای درجه IP بالاتر از دوربینی باشد که تحت فشار آب پایین قرار می گیرد.

دوربین Waterproof

این عبارت نیز به عنوان ضد آب به کار می رود. باید محفظه ای را نشان دهد که محافظت کامل در برابر اثرات مضر رطوبت را ارائه می دهد. اما پیشنهاد ما مراجعه به استاندارد IP است زیرا کد IP توضیح دقیق تری ارائه می دهد.

دوربین Weatherproof

اصطلاح Weatherproof می تواند بسیار گمراه کننده تر باشد. زیرا در مورد آب و هوا و انواع آن، شرایط زیادی وجود دارد. آیا دستگاه واقعاً می تواند در شدیدترین شرایط آب و هوایی محیط ها مقاومت کند؟ به جای تکیه بر عبارت « Weatherproof»، یک دوربین با رتبه IP بالا را بررسی کنید.

 
 
 
 

استاندارد IP با دوربین مداربسته IP فرق دارد

دوربین مداربسته ای پی کاملا با اصطلاح استاندارد آی پی فرق دارد و دو مقوله کاملا مجزا هستند. همانطور که پیشتر ذکر شد، استاندارد IP در دوربین مدار بسته ، مقاومت دوربین را نشان می دهد. حال ممکن است دوربین مداربسته، آنالوگ باشد یا دوربین تحت شبکه (IP) .

وقتی می گوییم دوربین مداربسته IP، منظور دوربین های مداربسته ای هستند که برای انتقال اطلاعات از بستر شبکه استفاده می کنند. حال این دوربین های تحت شبکه ممکن است استانداردهای IP متفاوتی داشته باشند. برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله ” انواع دوربین های IP ” را بخوانید.

 

  1. ردیاب خودرو    قیمت دوربین مدار بسته خانگی   نصب دوربین مدار بسته تهران   لیست قیمت هایک ویژن
  2. قیمت جی پی اس حیوانات   هایک ویژن تهران  ردیاب سالمندان   آداپتور صنعتی